Plakinstructies:

De stickers zijn gemaakt van vinyl en bestaan uit twee lagen. De ondergrond (papier/ drager) waar de sticker op geplakt is en de sticker zelf. Daarnaast zit er bij sommige stickers ook nog een doorzichtig laagje (transferfolie) overheen. Dit laagje zorgt ervoor dat je de sticker gemakkelijk op kunt plakken. Heeft de sticker geen doorzichtig laagje erop dan kun je hem er zo afhalen en opplakken waar je wilt. 

De belangrijkste voorwaarde voor het aanbrengen van muurstickers is dat de ondergrond glad, schoon (vrij van stof, vet, siliconen en latex) en droog is. Muren waar vocht in zit zijn niet geschikt om te beplakken. Pas geverfde muren moeten goed gedroogd zijn zodat het vocht uit de muur is en de muur uitgehard is. Ook op een muur met slechte kwaliteit muurverf, met vuilafstotende muurverf of kalkverf zal de sticker niet goed hechten.

Er zijn twee manieren van stickers plakken, droog plakken en nat plakken. Bij het plakken van de meeste stickers zal het droog plakken volstaan. Bij het plakken van glasfolie of vinyl op ramen, kun je het beste nat plakken voor een mooier resultaat.

Droog plakken:

  • Leg de sticker op een vlakke ondergrond. 
  • Wrijf met een bankpasje even goed over de voor en achterkant. En haal daarna de drager eraf.
  • Plak de sticker op de gewenste ondergrond. Zorg dat deze glad en vetvrij is!
  • Wrijf de sticker goed aan met het bankpasje en verwijder daarna voorzichtig het transferlaagje.
  • Wrijf altijd van het midden naar buiten. Zo voorkom je luchtbellen.
     

Nat plakken:

Bij gladde oppervlakken (ramen, spiegels, deuren etc.) kan je ook nat werken. Gebruik bijvoorbeeld een sponsje of plantenspuit en vul deze met water en een heel klein beetje afwasmiddel.

  • Spuit een beetje water op het oppervlak en plak de sticker erop. Hierdoor hecht de sticker niet meteen en kun je hem nog makkelijk verschuiven.
  • Vervolgens wrijf je met een bankpasje al het water weer onder de sticker vandaan en dep je het droog met een doek. Gebruik niet teveel water, anders hecht de sticker niet goed.


Verwijderen van de stickers gaat makkelijker als je even de föhn erop zet.

 

Wasinstructies

Tips om je textielproduct mooi te houden:

Alle textielproducten die verkrijgbaar zijn in onze webshop kunnen binnenstebuiten gewassen worden op 40°C. Gebruik geen wasverzachter.
Doe je textielproduct niet in de wasdroger en strijk niet over de opdruk heen (mag wel met b.v. een doek ertussen). Dan gaat je textielproduct het langste mee!

LET OP: Knuffels met naam niet in de wasmachine en wasdroger, wel mag de knuffel met de hand gewassen worden. 

© 2016 - 2023 Kado Studio 41 | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel